Een gezonde school(beleid)

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken stimuleren en makkelijk maken op school. Daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig!
Dat betekent onder andere dat wij vragen:

  • een gezonde pauzehap mee te geven. Gezonde pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham. Al jaren heeft de school het beleid dat de woensdag en vrijdag verplichte fruitdagen zijn. Dit betekent dat alle leerlingen dan alleen fruit meenemen als pauzehap. Aanvullende daarop heeft onze leerlingenraad in 2021 geadviseerd om ook op de andere dagen fruit of groente, naast of i.p.v. een ‘gezonde’ koek of iets dergelijks, mee te nemen.
  • gezond eten voor tijdens het overblijven in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout. Zogenaamde ‘gezonde’ pauzekoeken vinden wij niet passend bij een lunch. Deze kunnen eventueel in de ochtendpauze gegeten worden.
  • alleen water of halfvolle melk mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.
  • traktaties ter gelegenheid van verjaardagen klein en niet te calorierijk te maken.