Actueel nieuws

Op deze pagina vindt u nieuws over activiteiten die plaatsvinden op basisschool De Rank.

Schooljaar 2019-2020

Feest in groep 3!

15-01-2020
Afgelopen woensdag was het feest in groep 3!
Met een heus “Letterfeest” hebben de kinderen gevierd dat zij alle letters van het letterbord hebben geleerd. Dit is een heel speciale gelegenheid, je leert de letters immers maar één keer in je leven!
In tweetallen gingen de kinderen in de school op zoek naar kaartjes van de letterspeurtocht. Met de gevonden letters kon uiteindelijk een zin gepuzzeld worden. In de klas werd gewerkt aan een eigen letterpet, vergelijkbaar met de vertelpet van de opa van Kim uit onze boeken. De pet had een propeller en een klep, en was versierd met letters.
Aan het einde van de ochtend was er een officiële diploma-uitreiking waar ook papa’s en mama’s bij mochten zijn. Met de vertelpetten op werden de kinderen onder luid applaus verwelkomd. Meneer Martijn van Bibliotheek Veldhoven kwam de diploma’s uitreiken. Nu de kinderen alle letters kennen, kunnen ze verder met het lezen van boeken en tijdschriften.
Veel leesplezier gewenst!

Nieuwjaarsreceptie

06-01-2020
De eerste maandag na de kerstvakantie wordt het nieuwe jaar steevast ingeluid met een nieuwjaarsreceptie. Dit jaar hebben alle kinderen voor elkaar een ster gemaakt met een mooie wens voor het nieuwe jaar erop. In de Plaatse werd uit iedere klas alvast een ster overhandigd aan de ander. Na een woordje van Meneer Gijs hebben de leerlingen samen met de meester of juf in de klas geproost op een gelukkig en gezond 2020!

Sponsorloop van start

25-09-2019
Op woensdag 25 september om 11.00 uur werd door Meneer Gijs, met hulp van Juliëtta, het startsein gegeven voor de tweejaarlijkse sponsorloop van De Rank. Dit keer werd er gelopen voor de Stichting Bartimeús en een speeltoestel voor het bovenbouwplein.
De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 liepen rondjes om de school. Voor de kinderen van groep 4 tot en met 8 was een route door de wijk uitgestippeld.
Ouders, oma’s, opa’s en andere familieleden stonden langs de route om de kinderen aan te moedigen. Drie kwartier lang hebben de leerlingen hun best gedaan om zoveel mogelijk stempels te halen voor het goede doel.
Na afloop was er nog een verrassing; in de klas kregen alle kinderen een ijsje.
Het uiteindelijke bedrag dat bij elkaar is gelopen, wordt bekend gemaakt op de kijkavond op donderdagavond 10 oktober vanaf 18.30 uur. Iedereen is van harte welkom om daar bij aan te sluiten.

Nieuwe leerlingenraad geïnstalleerd

24-09-2019
Afgelopen dinsdag zijn, tijdens de eerste schoolviering, de leerlingen van de nieuwe leerlingenraad voorgesteld. In de viering was veel aandacht voor het milieu en het maken van een nieuw begin, voor onder andere de leerlingenraad.
We hebben daarbij afscheid genomen van de oude leerlingenraad, die vorig jaar veel heeft betekend voor de school. Zij hebben onder andere vergaderd over het overblijven, afspraken gemaakt over het telefoongebruik op school en zich hard gemaakt voor de aanschaf van een speeltoestel op het bovenbouwplein.
We wensen de nieuwe leerlingenraad veel succes en vooral veel plezier!

Schooljaar 2018-2019

Wandeldriedaagse 2019

14-06-2019
Een grote groep Rankers heeft afgelopen vrijdag een medaille behaald voor het lopen van de Wandeldriedaagse. Samen met ouders, broers en/of zussen liepen de kinderen, drie avonden op rij, 2,5,  5 of 7,5 kilometer.
Op de laatste avond werden zij, samen met de vlaggendragers, binnengehaald door de fanfare.
Goed gedaan, wandelaars!

RankFestival 2019

17-05-2019
Donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei was het zover! Het jaarlijkse RankFestival vond plaats op Basisschool de Rank. Een festival waarbij ieder kind de gelegenheid krijgt om zijn talenten te laten zien. Wekenlang hadden kinderen geoefend om de mooiste en leukste optredens te kunnen geven, variërend van dansen tot zingen tot moppen tappen. En al dat oefenen had zijn vruchten afgeworpen! Twee avonden lang konden kinderen, ouders en familie genieten van voorstellingen vol passie en enthousiasme. We zijn gestart met een optreden van de ‘Toetsenbende’, bestaande uit de kinderen van groep 6 en 7. Zij hadden een aantal weken een educatief muziekprogramma verzorgd door Art4U bij de muziekschool gevolgd. Hierna was er een optreden van het schoolorkest. De peuters van Korein Kinderplein hadden een dans voorbereid en vervolgens was het tijd voor de andere optredens. Het waren stuk voor stuk mooie uitvoeringen en dat was ook te horen aan het daverende applaus na afloop. Het festival werd afgesloten met het zingen van het schoollied. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van het RankFestival!

Het verkeersexamen van groep 7

16-05-2019. Geschreven door Mira Niesing.

We waren bij het City centrum waar het begon. We kregen eerst een hesje op onze rug met een nummer. Daarna moesten we in een rij gaan staan op volgorde van nummer. En toen moesten we wachten tot de controleurs op de controleposten klaar zaten. En na zo’n 10 minuten gingen we een voor een fietsen. Er waren ongeveer iets van 22 controleurs/posten. Ze zaten meestal bij stoplichten en op plekken waar je je hand uit moest steken. Na afloop kregen we een spekje. Ik vond het een leuk examen. En je hoeft niet zenuwachtig te zijn, want het is best wel makkelijk

TIP: neem een flesje met water mee, want na afloop heb je best wel dorst.

Speuren met de kleuters!

10-05-2019
Onze kleutergroepen zijn met de hulp van een aantal ouders op avontuur gegaan in de natuur. Met een speurkaart in de hand zijn we in de wijk gaan onderzoeken wat er allemaal te vinden was.

In de klas gaan we kijken wat we hebben gevonden én of alles wel in de natuur hoort. Wat hoort bij het afval en wat kan in onze ontdekhoek over de natuur?

We hebben veel geleerd en ontdekt in en over de natuur om ons heen!