BELANGRIJKE DATA

11 juni Schoolreis groep 1 t/m 4
13 juni Peanutbaltoernooi groep 8
14 juni Peanutbaltoernooi groep 8
17 juni Deze week 10-minutengesprekken
20 juni Schoolreis groep 5 t/m 7
21 juni Buurtveegdag groep 1/2b
25 juni Studiedag: vrij
26 juni Sportdag
27 juni Musical (generale)
28 juni Musical/afscheid groep 8
1 juli Uitreiking 2e rapport
2 juli Bedankmoment, 14.30-15.30 uur
3 juli Uitzwaaien groep 8
4 juli Doorschuifochtend
5 juli Laatste schooldag
8 juli Start zomervakantie

Verjaardagen

De volgende leerlingen van onze school zijn de komende tijd jarig:

naam jarig groep
Lehi Zev 08-06 1/2A
Josephine 08-06 7b/8b
Oliver 13-06 6b
Florian 18-06 5a/6a
Leo 18-06 5a/6a
Matthijs 20-06 7b/8b
Milan 21-06 3a
Lea 22-06 5a/6a
Gavi 25-06 3a
Gijs 26-06 7a/8a
Layla 26-06 3a
Lara 28-06 6b
Lees verder...

Schoolreizen

Dinsdag 11 juni a.s. gaan de leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 op schoolreis. Zij brengen een bezoek aan Hullie Speelboerderij in Uden, waar zij zich de hele dag kunnen vermaken.
En op donderdag 20 juni a.s. zullen de leerlingen van de groepen 5 tot en met 7 op schoolreis gaan. Zij gaan die dag naar het Zooparc in Overloon, waar zij op ontdekkingstocht naar dieren van over de hele wereld zullen gaan.

  • Donderdag 20 juni zijn de kinderen van de groepen 1 t/m 4 en 8 vrij!
  • Dinsdag 11 juni zijn de kinderen van de groepen 5 t/m 8 vrij!

10-minutengesprekken en 2e rapport

In de week van 17 juni zal de vierde ronde 10-minutengesprekken van dit schooljaar gehouden worden.

De gesprekstijden zijn als volgt:

  • maandag, dinsdag en donderdag tussen 16.00-17.30 uur en
  • woensdag en vrijdag tussen 13.00-15.00 uur.

Maandag 3 juni heeft u via Parro een uitnodiging van de leerkracht(en) van uw kind(eren) ontvangen waarmee u zelf een afspraak/tijd kunt inplannen. Op dagen dat de verantwoordelijke groepsleerkracht niet werkt zullen er geen gesprekken gepland kunnen worden.
Wanneer u denkt aan 10 minuten niet genoeg te hebben, kunt u dit tot uiterlijk 7 juni aanstaande via Parro bij de leerkracht aangeven. Hij/zij kan daar met de planning rekening mee houden.
Wilt u, wanneer u meer kinderen op school heeft, met inplannen van afspraken rekening houden met een tussentijd van 10 minuten per gesprek? Zo voorkomt u dat u te laat bij het volgende gesprek arriveert.

Op maandagmiddag 1 juli aanstaande ontvangen de kinderen hun 2e rapport van dit schooljaar.

Communie

Zondag 7 juli aanstaande zal voor Elianne Vossenberg uit groep 5A een heel bijzondere dag worden. Zij zal op die dag haar 1e Heilige Communie in de Christus Koningkerk vieren.
We vinden het heel fijn dat zij gekozen heeft ook haar verdere leven in het licht van God te gaan.
Via deze weg willen wij haar van harte feliciteren met deze stap en wij hopen dat zij samen met haar familie en vrienden een fijne dag zal hebben.

Studiedag

Op dinsdag 25 juni aanstaande heeft het team de vijfde studiedag van dit schooljaar.
Tijdens deze studiedag zullen er groeps-besprekingen gehouden worden en vindt de groepsoverdracht plaats. Ook zullen de nieuw groepsplannen voor het komende schooljaar gemaakt worden.
Alle kinderen hebben deze dag vrij.

Doorschuifochtend

Donderdagochtend 4 juli aanstaande zullen alle kinderen om 11.00 uur (tot 12.15 uur) ‘doorschuiven’ naar hun nieuwe groep/lokaal.
De rest van deze ochtend kunnen ze kennismaken met hun nieuwe juf of meneer en de andere (nieuwe) kinderen in hun klas.

Informatieavonden

Ook voor komend schooljaar hebben wij weer een planning gemaakt voor onze informatieavonden.

Groep 1/2a     woe.    04 september 2024
Groep 1/2b     woe.    04 september 2024
Groep 3a         ma.      02 september 2024
Groep 4a         ma.      02 september 2024
Groep 5/6a     di.        03 september 2024
Groep 7/8a     do.      05 september 2024
Groep 7/8b     do.      05 september 2024

De informatieavond van de groepen 1/2 start om 18.00 uur.
Alle andere avonden beginnen om 20.00 uur.

Op deze avonden kunt u kennis maken met de leerkracht(en) van uw kind(eren) en zij zullen u vertellen wat er het schooljaar allemaal staat te gebeuren in de groep.

Studiedagen 2024-2025

Komend schooljaar zijn onze studiedagen gepland op:

  • Vr. 27-09-2024
  • Woe. 06-11-2024
  • Do. 06-02-2025
  • Di. 08-04-2025
  • Ma. 16-06-2025

Uitslag MR verkiezing oudergeleding

Op vrijdag 24 juni om 13.00 uur zijn de stemmen door de MR leden geteld voor de plaats in de oudergeleding. Graag willen we u allen via dit bericht laten weten dat Nada Nuri van u de meeste stemmen had gekregen.
We verwelkomen haar in de MR van Basisschool De Rank vanaf schooljaar 2024-2025.
Via dit bericht willen wij nogmaals Ellen Kauwenberg-Brakke bedanken voor haar kandidaatstelling en we willen Nada Nuri feliciteren met haar plek in de MR.

De Rank op schoolkorfbaltoernooi bij SDO

Afgelopen zondag 2 juni vond het schoolkorfbaltoernooi plaats bij SDO. Het was een dag vol plezier, inzet en veel fanatieke kinderen. Sinds een aantal jaar doen we weer mee en het was een groot succes. Fijn dat we dit jaar weer met veel teams onze school konden laten zien. Twee teams vielen in de prijzen, namelijk groep 5/6 en groep 7/8. De andere teams hebben veel plezier gehad tijdens de wedstrijden en ook tussen de wedstrijden door. Het was ook mooi om te zien hoe sportief er gespeeld werd door de kinderen. Knap gedaan allemaal! Geweldig dat er zoveel ouders en ook opa’s en oma’s waren die fanatiek de kinderen bleven aanmoedigen aan de zijlijn. De ouders die groep 5/6 en 7/8 coachten willen we bedanken voor hun inzet. Na het toernooi werd er meteen gezegd door enkele leerlingen: “Dit was leuk ik ga volgend jaar weer mee doen!” Dus we hopen natuurlijk volgend jaar op nog een groter aantal teams.

ASML Zomerspelen

De zomervakantie gaat alweer bijna beginnen! In Eindhoven, Helmond en Veldhoven vinden deze zomervakantie de ASML Zomerspelen plaats, mede mogelijk gemaakt door ASML en het BrabantSport Fonds. Hét zomerprogramma vol sport, plezier en gezelligheid!
Ben jij tussen de 6 en 18 jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de ASML Zomerspelen. Het maakt niet uit of je al een sportkampioen bent, er een wil worden of dat je gewoon iets nieuws wilt proberen. Bij de ASML Zomerspelen is er sportplezier voor iedereen. Van voetbal tot zwemmen en van freerunnen tot judo en atletiek, op de ASML Zomerspelen kun je het allemaal uitproberen. Vijf weken lang is er keuze uit verschillende sportactiviteiten en de laatste week van de vakantie sluiten we groots af met een gezamenlijk evenement!
De eerste twee weken zullen de activiteiten in de wijk op pleintjes en Cruyff courts plaatsvinden. Daarna is er drie weken sport bij verenigingen in de buurt. De ASML Zomerspelen worden op woensdag 14 augustus knallend afgesloten met een groots eindevenement in het Jan Louwers Stadion (FC Eindhoven).
Deelname is gratis en aanmelden kan via www.asmlzomerspelen.nl. Hier vind je ook meer informatie. Kies je sport en doe mee! Dan maken we er samen een super zomer van!

Doe jij mee?
Schrijf je in via www.asmlzomerspelen.nl
VOL=VOL.
Inschrijven is verplicht

Kinderzomerkamp Veldhoven

Voor alle basisschool kinderen, groep 3 t/m 8, in Veldhoven en omgeving worden er ook in 2024 zomerkampen georganiseerd door Stichting KiZoKa KinderKampen. Team Veldhoven gaat op kamp van zondag 21 juli t/m vrijdag 26 juli.

Een kamp bij KiZoKa KinderKampen betekent gegarandeerd een superleuke week samen met +/- 80 kinderen en enthousiaste leiding! Tijdens het kamp slapen we in tenten, doen we veel spellen en speurtochten in het bos en is er voldoende tijd om samen met nieuwe vrienden en vriendinnen te spelen.

Lijkt het je leuk om een week mee op kamp te gaan in de zomervakantie? Inschrijven voor een van de kampweken kan op www.kizoka.nl. De inschrijvingen zijn niet wijk gebonden.

Voor meer informatie of vragen kunt u ook mailen naar veldhoven@kizoka.nl, een kijkje nemen op onze website (www.kizoka.nl) of op onze Facebook-pagina (www.facebook.com/KinderZomerKampen).

Lege batterijen of
oude mobiele telefoons?

Lever ze op school in bij de conciërge!

De school ontvangt hiervoor

een kleine vergoeding.

Verschijningsdatum RankBulletin

Het volgende RankBulletin verschijnt op woensdag 4 september aanstaande.
Kopij hiervoor kan, het liefst via e-mail (rank@veldvest.nl), ingeleverd worden tot en met woensdag 28 augustus aanstaande.

Rooster ‘Kind op maandag’

Er gebeuren veel goede dingen in de wereld, maar ook veel nare dingen. Wie kan daar iets aan doen? Ís er iemand die iets kan doen? Kunnen mensen verschil maken, voor zichzelf, voor mensen om hen heen en voor mensen verder weg? In deze periode lezen we het Bijbelverhaal van Ester, en joods meisje dat koningin wordt in het grote rijk van koning Ahasveros. Als er kwade plannen worden gemaakt, weet Ester het verschil te maken. Het is een prachtig verhaal, dat hoop kan geven voor mensen in de wereld van vandaag. Het houdt de hoop levend, dat mensen iets kunnen veranderen; en dat God daarbij kan helpen.

Het thema van deze periode is: Maak jij het verschil? Met de kinderen ontdekken we hoe zij zelf verschil kunnen maken. Dat kan in het groot en in het klein: door ervoor te zorgen dat iemand zich gezien voelt, door mensen te helpen, door je mond open te doen tegen dingen die niet goed zijn. Zo kun jij verschil maken voor een ander en voor jezelf.

In de weken rond de zomervakantie lezen we gelijkenissen van Jezus over het koninkrijk van God. Jezus vertelt over de zaaier, over het verloren schaap dat teruggevonden wordt, over een koopman met bijzondere parels en een schat in een akker. Zo schetst hij de waarde van een wereld vol liefde en recht. Wie die wereld voor ogen heeft, kan ook vandaag het verschil maken.

We hopen op mooie, inspirerende momenten rond deze verhalen!

De volgende bijbelverhalen worden de komende periode aan de kinderen verteld.

data bijbel verhaal
03-06 Ester 1 Koningin Wasti verstoten
t/m Ester 2:1-8 Koningin gezocht
07-06 Ester 2:9-18 Ester wordt koningin
10-06 Ester 2:19-23 Mordechai stopt aanslag
t/m Ester 3 Het plan van Haman
14-06 Ester 4:1-17 Mordechai beroept Ester
17-06 Ester 5:1-8 Ester gaat naar koning
t/m Ester 5:9-14 Haman zet paal neer
21-06 Ester 6:1-14 Mordechai wordt geëerd
24-06 Ester 7:1-10 Wens van koningin Ester
t/m Ester 8 Het bevel van de koning
28-06 Ester 9:1-32 Poerim
01-07 Matteüs 12:9-14 Genezing op sabbat
t/m Matteüs 13:1-9 De zaaier
05-07 Matteüs 13:44 De schat in de akker
Lees verder...