BELANGRIJKE DATA

14 maart Buurtveegdag groep 5/6a
19 maart De Grote Rekendag
27 maart Schriftelijk verkeersexamen groepen 7
8 april Studiedag

Verjaardagen

De volgende leerlingen van onze school zijn de komende tijd jarig:

naam jarig groep
Suze 07-03 7b/8b
Nout 08-03 7a/8a
James 10-03 4a
Ella 11-03 5a/6a
Jonas 14-03 1a/2a
Jefta 18-03 7a/8a
Levi 19-03 1a/2a
Wouter 26-03 7b/8b
Tom 28-03 3a
Maeve 02-04 5a/6a
Lees verder...

Welkom op school

Deze maand heten we

  • Mera Latjes – groep 1A

van harte welkom!
Wij hopen dat je samen met ons een hele fijne tijd bij ons op school mag hebben.

Studiedag

Op donderdag 8 april aanstaande heeft het team de vierde studiedag van dit schooljaar.
Alle kinderen hebben dan vrij.

De Grote Rekendag

Woensdag 19 maart aanstaande doet onze school weer met alle groepen mee aan De Grote Rekendag. De Grote Rekendag wordt ieder jaar georganiseerd en is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema van deze Grote Rekendag is ‘Eerlijk delen’ en is gericht op spelen met aantallen en verdeelsituaties. Tijdens de Grote Rekendag gaan de kinderen onderzoekend rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En het is ook nog eens heel leuk!

Voor de schoolbrede opening vragen wij alle leerlingen om een kledingstuk te dragen waar een getal op staat.

Mad Science

Vanaf 20-03-2025 start op De Rank een spetterende naschoolse cursus vol experimenten, activiteiten en demonstraties. Alle kinderen die een inschrijfformulier mee naar huis hebben gekregen, kunnen zich aanmelden via: https://inschrijven.mad-science.nl.

De cursus biedt een unieke kans voor kinderen om op een leuke manier te leren over wetenschap en technologie. Elke les brengt nieuwe thema’s en proefjes, en na afloop krijgen de kinderen een thuisproef en een samenvatting van de les mee.

De activiteiten duren 60 minuten en starten 15 minuten na schooltijd in een lokaal op school. Wacht niet te lang, meedoen is een unieke ervaring!

Kliederkerk

Zondag 16 maart is er weer Kliederkerk in Veldhoven. Jij komt toch ook een steentje bijdragen?

Stenen staan centraal in deze Kliederkerk. De bijbel kent veel teksten waarin stenen een rol spelen. Stenen die onmisbaar zijn: De steen als fundament of hoeksteen. Een levende steen die door de mensen wordt afgekeurd, maar door God wordt uitgekozen om zijn kostbaarheid.

Ons thema is dit keer daarom: Kom jouw steentje bijdragen!

Kom ontdekken, vieren en mee-eten.

Start:
De inloop van de Kliederkerk is vanaf 15.30 uur. Je kunt dan lekker aan de slag gaan. We hebben ruim de tijd om te knutselen.

De hartelijke groeten van Astrid, Hetty, Lieuwe, Christel en Wendy.

De volgende datum van de Kliederkerk is: 18 mei 2025

Veilig weer naar school week

De week na de voorjaarsvakantie is het de landelijk ‘Veilig weer naar school week’ en dan  staat de ‘MONO’-campagne centraal. MONO rijden, dat is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je mobiele telefoon. Op de fiets en ook in de auto. MONO staat voor één of alleen. De campagne gaat over met één ding tegelijk bezig zijn in het verkeer. Want als je rijdt of fietst, hoef je maar op één ding te letten: de weg. De campagne versterkt de sociale norm van het niet lezen of sturen van berichten tijdens het rijden. Het doel van de MONO-campagne is het terugdringen van het aantal verkeersdoden en gewonden veroorzaakt door het gebruik van social media in het verkeer.

Wist je dat?

  • Uit eerder onderzoek bleek dat 7 op de 10 Nederlanders berichten of meldingen ontvangen op hun mobiel als ze onderweg zijn. Twee derde leest die berichten tijdens het rijden;
  • 51% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar geeft ook aan hier geen risico in te zien;
  • Uit onderzoek dat Interpolis en Motivaction hielden onder 880 scholieren bleek dat 64% van de scholieren – ondanks het telefoonverbod – nog steeds een telefoon gebruikt op de fiets;
  • Scholieren denken dat veilig fietsen en het gebruik van een telefoon prima samengaan, maar dat is niet het geval. Omdat zij de bestuurders van de toekomst zijn, is het belangrijk om hun gedrag te veranderen.

Geeft u ook het goede voorbeeld?

Voor meer informatie over verkeersveiligheid en de Veilig weer naar school week klik op flyer of bezoek de website:  www.veiligweernaarschoolweek.nl.

Vacature GMR

Wil jij meedenken over het onderwijs en beleid binnen stichting Veldvest? De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) zoekt nieuwe ouderleden!

Als lid van de GMR heb je invloed op belangrijke thema’s zoals onderwijskwaliteit, financiën en personeelsbeleid. Je denkt en beslist mee over strategische keuzes voor de toekomst van onze scholen.

Wat houdt het in?

  • Je vertegenwoordigt ouders en denkt mee over bovenschoolse ontwikkelingen.
  • Je werkt samen met betrokken ouders, leerkrachten en het bestuur.
  • Je ontvangt een vergoeding van €50 per vergadering. De vergaderingen vinden doorgaans één keer per maand plaats op donderdag.
  • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via trainingen en cursussen.

Meer weten? Bekijk de volledige vacature op onze website of neem contact op via GMR@veldvest.nl.

We hopen op veel enthousiaste reacties!

Met vriendelijke groet,
Monique Hovens, Secretaris GMR

Ouderavond Mediaopvoeding

Denise Bontje vertelt over mediaopvoeding en geeft praktische tips voor het bewust omgaan met media en het aanbrengen van balans in het mediagebruik van kinderen van 2 tot 8 jaar.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. De verleiding is groot en kinderen gebruiken al op jonge leeftijd tablets of andere schermen. Hoe meer tijd ze doorbrengen voor een scherm, hoe meer dat ten koste gaat van de tijd om te spelen en bewegen. Zeker als kinderen ouder worden raakt de balans soms zoek. Het is aan ouders om kinderen te begeleiden.

Maar hoe doe je dat?

Hoe kun je je kind op een positieve manier begeleiden bij het mediagebruik? Hoe zit het met schermtijd? Hoe zorgen we ervoor dat kinderen media gebruiken die aansluiten bij hun ontwikkeling, passend bij de leeftijd. Dat ze verschillende soorten media gebruiken en dit afwisselen? En hoe voer je het gesprek met je kind over media?

Deze vragen (en meer!) staan centraal op de ouderbijeenkomst over mediaopvoeding en bewust mediagebruik. Denise Bontje van Mediasmarties neemt je mee in de wereld van het kind en laat met voorbeelden en praktische tips zien hoe je thuis aan de slag kunt met mediaopvoeding: want… hoe wil jij dat je kind met media omgaat? Welk mediamenu past bij jullie?

Praktische informatie

  • De avond is bedoeld voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot ca. 8 jaar en zeker ook interessant voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten!

Inschrijven via www.bibliotheekveldhoven.nl/mediaopvoeding

De ouderavonden voor de ouders van groepen 5 t/m 8 volgen in een later stadium.

Inzameling lege batterijen

Wij hebben bericht ontvangen van de organisatie die het inzamelen van batterijen op scholen de afgelopen jaren regelde dat zij stoppen met het inzamelen. Dit betekent dat er vanaf heden geen lege batterijen meer op school ingeleverd kunnen worden.

Verschijningsdatum RankBulletin

Het volgende RankBulletin verschijnt op woensdag 2 april aanstaande.
Kopij hiervoor kan, het liefst via e-mail (rank@veldvest.nl), ingeleverd worden tot en met woensdag 26 maart aanstaande.

Rooster ‘Kind op maandag’

Over geloof kun je intelligente en ingewikkelde dingen zeggen. Maar je kunt er ook iets van laten zien; misschien maak je dan wel méér duidelijk dan met uitgebreide theorieën. In het oude Israël bestond al eeuwenlang de gewoonte om elk jaar met Pesach naar Jeruzalem te gaan. Van overal gingen de pelgrims op weg naar de stad. Terwijl ze op weg waren, lieten ze al lopend zien wat geloven kan zijn: geloven is op weg gaan om God te ontmoeten. Samen met anderen, zingend van geluk, en soms ook zuchtend omdat de weg lang en zwaar is. Wie naar Jeruzalem ging, ging dus niet alleen van a naar b; hij of zij liet heel concreet zien wat geloven is.

In de veertigdagentijd lezen we uit het evangelie van Lucas. Dat evangelie is een reisverhaal. We horen hoe Jezus op weg gaat naar Jeruzalem om Pesach te vieren: Hij voegt zich in het spoor van al die andere pelgrims. Gods Zoon kwam blijkbaar niet alleen op aarde om aanbeden te worden; Hij kwam ook om op weg te gaan. In de verhalen horen we hoe Jezus andere mensen ontmoet en meeneemt op zijn weg. In Jeruzalem wordt Jezus als een koning binnengehaald, maar later wordt Hij gearresteerd en sterft Hij, om op de derde dag op te staan. Dat laat iets heel bijzonders zien: de weg die Jezus gaat, eindigt niet in de nacht. Zijn weg gaat verder, want God gaat verder met mensen.

Het thema deze veertigdagentijd is: een weg die verder gaat. Met kinderen verkennen we hoe je op kleine schaal kunt ervaren dat het leven verder kan gaan, ook nadat het moeilijk is. Dan is het Pasen in het klein!

De volgende bijbelverhalen worden de komende periode aan de kinderen verteld.

data bijbel verhaal
10-03 Lucas 9:7-9 Koning Herodus
t/m Lucas 9:10-17 5 broden en 2 vissen
14-03 Lucas 9:18-27 Petrus weet wie Jezus is
17-03 Lucas 9:28-36 Verheerlijking op berg
t/m Lucas 9:37-43a Een zieke jongen
21-03 Lucas 9:43b-50 Wie is de grootste?
24-03 Lucas 10:25-37 Barmhartige Samaritaan
t/m Lucas 10:38-42 Maria en Marta
28-03 Lucas 11:1-13 Bidden
31-03 Lucas 12:13-21 De rijke man
t/m Lucas 12:22-34 Wees niet bezorgd
04-04 Lucas 13:31-35 Jezus loopt gevaar
Lees verder...