Actueel nieuws

Op deze pagina vindt u nieuws over activiteiten die plaatsvinden op basisschool De Rank.

Wandeldriedaagse 2019

14-06-2019
Een grote groep Rankers heeft afgelopen vrijdag een medaille behaald voor het lopen van de Wandeldriedaagse. Samen met ouders, broers en/of zussen liepen de kinderen, drie avonden op rij, 2,5,  5 of 7,5 kilometer.
Op de laatste avond werden zij, samen met de vlaggendragers, binnengehaald door de fanfare.
Goed gedaan, wandelaars!

RankFestival 2019

17-05-2019
Donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei was het zover! Het jaarlijkse RankFestival vond plaats op Basisschool de Rank. Een festival waarbij ieder kind de gelegenheid krijgt om zijn talenten te laten zien. Wekenlang hadden kinderen geoefend om de mooiste en leukste optredens te kunnen geven, variërend van dansen tot zingen tot moppen tappen. En al dat oefenen had zijn vruchten afgeworpen! Twee avonden lang konden kinderen, ouders en familie genieten van voorstellingen vol passie en enthousiasme. We zijn gestart met een optreden van de ‘Toetsenbende’, bestaande uit de kinderen van groep 6 en 7. Zij hadden een aantal weken een educatief muziekprogramma verzorgd door Art4U bij de muziekschool gevolgd. Hierna was er een optreden van het schoolorkest. De peuters van Korein Kinderplein hadden een dans voorbereid en vervolgens was het tijd voor de andere optredens. Het waren stuk voor stuk mooie uitvoeringen en dat was ook te horen aan het daverende applaus na afloop. Het festival werd afgesloten met het zingen van het schoollied. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van het RankFestival!

Het verkeersexamen van groep 7

16-05-2019. Geschreven door Mira Niesing.

We waren bij het City centrum waar het begon. We kregen eerst een hesje op onze rug met een nummer. Daarna moesten we in een rij gaan staan op volgorde van nummer. En toen moesten we wachten tot de controleurs op de controleposten klaar zaten. En na zo’n 10 minuten gingen we een voor een fietsen. Er waren ongeveer iets van 22 controleurs/posten. Ze zaten meestal bij stoplichten en op plekken waar je je hand uit moest steken. Na afloop kregen we een spekje. Ik vond het een leuk examen. En je hoeft niet zenuwachtig te zijn, want het is best wel makkelijk

TIP: neem een flesje met water mee, want na afloop heb je best wel dorst.

Speuren met de kleuters!

10-05-2019
Onze kleutergroepen zijn met de hulp van een aantal ouders op avontuur gegaan in de natuur. Met een speurkaart in de hand zijn we in de wijk gaan onderzoeken wat er allemaal te vinden was.

In de klas gaan we kijken wat we hebben gevonden én of alles wel in de natuur hoort. Wat hoort bij het afval en wat kan in onze ontdekhoek over de natuur?

We hebben veel geleerd en ontdekt in en over de natuur om ons heen!